Drag-artistin meikki ei perustu pelkästään taidokkaan meikkipohjan tekemiseen, vaan vähintään yhtä huolella aikaa käytetään mm. silmämeikin tekemiseen. Pitäähän sen näkyä myös takarivin katsojille asti hämyisessä konserttisalissa. Lähtökohtaisesti drag-meikin varjostuksiin ja poskipunaan pätee melko lepsummat säännöt: kukin artisti tekee sen verran tummiksi, kun itse parhaaksi kokee. Lola Vanillan ohjeilla käytetään kokeeksi turkoosin sävyiseen varjostukseen ja silmiin lisätään pinkkiä ja kultaista luomiväriä, näitä kahta vasempaan silmään. Oikeaan silmään kokeillaan turkoosia ja sen lisäksi keltaista luomiväriä. Irtoripset ovat yllättävän taitoa vaativat kiinnittää ja jokaisella drag-artistilla on omat kikkansa niiden liimaamiseen, jotta lopputulos on näyttävä muttei tönkkö. Tärkeää on Lola Vanillan mukaan panostaa laadukkaaseen ripsiliimaan ja huolehtia ettei käytä irtoripsien liimaamiseen vanhaksi mennyttä ainetta. Tällöin irtoripset pysyvät napakasti kiinni ja niiden kiinnittäminen on huomattavasti käyttäjäystävällisempää.

Huulimeikissä Lola Vanilla ohjeistaa tasoittamaan lopputulosta erikseen kehitetyllä huulilakalla, jolla on myös huulimeikin pitoa vahvistava vaikutus – myöskin dramaattista efektiä unohtamatta. Drag queenit ovat tunnettuja huulimeikkitrendien edelläkävijöitä, joten huulimeikissäkään ei tarvitse säikähtää yliampuvuutta, vain luovuus on rajana ja värejä, kirkkaitakin ei säästellä. Huulimeikkiin voi käyttää myös muitakin kosmetiikkatuotteita kuin punia ja kiiltoja, esimerkiksi silmämeikkikynällä onnistuvat sopivan rajut huultenrajaukset, jotka kestävät koko esityksen läpi. Lopuksi meikin olleessa valmis, drag-artisti viimeistelee tyylinsä meikkiin sopivalla peruukilla.

Itse drag-hahmo ei kuitenkaan synny pelkällä laittautumisella vaan kyse on puhtaasti näyttelemisestä ja aikaisemmasta mahdollisesta näyttelijäntyön kokemuksesta on tässä hurjasti etua. Omaan drag-roolihahmoon kuuluu eläytyä, heittämällä sivuun kaikki estot ja ujous ja antaa tilanteen viedä mukanaan. Lola Vanillan sanojen mukaan: ”Kun olette roolihahmonne sisällä, olkaa täysillä ja sataprosenttisesti. Älkää epäröikö tai pyydelkö anteeksi. Ottakaa tila haltuun!”