Usein sanotaan, ettei yksikään ihmisen luoma taideteos tule koskaan vastaamaan sitä täydellisyyttä, jolla luonto jaksaa ihastuttaa ja yllättää meitä aina ihmiskunnan synnystä saakka. Sen lisäksi, että luonto on yksi suosituimmista taiteen kuvaamisen kohteista, luonto on kiistattomasti kaikkien aikojen taidokkain elävä taideteos.

Luonnonilmiöt, kuten revontulet, salamat, sateenkaaret, puiden ja kasvien kukinta sekä kalojen ja hyönteisten täydellisen värikäs kuviointi ovat jo luonnostaan taideteoksia, joiden täydellisyyttä voimme vain pyrkiä jäljittelemään. Jotta nämä luonnon taideteokset jatkaisivat vielä tulevaisuudessakin meidän ihastuttamista ja jotta luonto voisi toimia vielä pitkään ihmiskunnan taideteosten kohteena, meidän kaikkien on pidettävä siitä mahdollisimman hyvää huolta.

Luonnon taide on katoava taide

Luonnon luomaa taidetta voidaan valitettavasti pitää jo katoavana taiteena, jos emme tee asialle jotain. Ruohonjuuritasolla ihminen saattaa miettiä, millä ihmeen keinolla yksi ihminen satojen miljoonien ihmisten joukossa voisi luoda todellisia muutoksia. Tämä ajattelutapa voi laukaista käänteisen perhosefektin, jossa yksi ei tee mitään, koska toinen ei tee mitään. Mutta jos jokainen ihminen maailmassa muuttaisi elämäntavoistaan yhden luontoa tuhoavan tavan, tällä muutoksella olisi valtava vaikutus.

Yksi erinomainen keino laskea omaa hiilijalanjälkeään ja tehdä pienellä vaivalla suuria ekologisia tekoja on elektroniikkalaitteiden ostaminen käytettynä, sillä elektroniikkajäte on yksi merkittävimmistä luonnon monimuotoisuutta uhkaavista tekijöistä. Elektroniikkalaitteet valmistetaan kestämättömistä materiaaleista, kuten mineraaleista, jotka aiheuttavat saasteiden lisäksi sen, että mineraalikaivoksilla tapahtuu tuon tuosta merkittäviä ihmisoikeusrikkomuksia.

Jos päätät ostaa elektroniikkalaitteen käytettynä, et periaatteessa kasvata kyseisen laitteen valmistamisesta syntynyttä hiilijalanjälkeä ollenkaan. Tämän lisäksi pidennät laitteen elinkaarta ja kun yhä useammat ihmiset alkavat tekemään näin, myös uusia elektroniikkalaitteita aletaan valmistaa vähemmän.

Esimerkiksi käytetyn Applen laitteen tilaaminen mResell.fin verkkokaupasta ei vaikuta laitteen käyttömukavuuteen ollenkaan. Kaikki laitteet on testattu valtuutetun Apple-teknikon toimesta, minkä ansiosta laitteet toimivat aivan yhtä odotetusti kuin uutta vastaavat. Parhaimmillaan voit säästää käytetyn Applen laitteen ostossa jopa 70 % uuden hinnasta, jolloin säästät sekä rahaa että luontoa.

Käytetyn Applen laitteen tilaaminen mResellin verkkokaupasta on lisäksi turvallista. Tällöin ostoon ei liity riskiä siitä, että laite ei vastaa annettua kuvausta tai laitteessa ilmenee käytön aikana vakavia ongelmia. Tilaamalla käytetyt Applen laitteet mResellin verkkokaupasta saat laitteelle jopa 12 kuukauden käyttöturvan, joka korvaa mahdolliset järjestelmäviat. Käytetyn elektroniikkalaitteen ostamiseksi sinun ei siis tarvitse enää ottaa riskiä siitä, että laite ei toimikaan odotetulla tavalla!

Taide lisää hyvinvointia

Taidetta on mahdollista löytää lähes mistä tahansa kohteesta ja taidetta voidaan käyttää jopa henkisen hyvinvoinnin parantamiseen. Taiteen ja luovan ilmaisun uskotaan edistävän positiivista mielialaa ja ehkäisevän jopa todellisia sairauksia, kuten ahdistuneisuutta ja masennusta. Lisäksi taide voi auttaa käsittelemään vaikeita aiheita, joita ei välttämättä muuten pystyisi sanoiksi pukemaan.

Taide on yhdistänyt jo vuosisatojen ajan ihmisiä eri kulttuureista, sillä taidetta ei ilmaista yhden tietyn maan kielellä, vaan tunteilla, ajatuksilla, asioilla, esineillä ja ilmiöillä, jotka ovat lähes kaikille ihmisille tuttuja omasta alkuperästä riippumatta. Taide on siinä mielessä uskomaton asia, että kuka tahansa voi luoda taidetta lähes mistä tahansa ja että meillä ei ole käytössä yhtään yleispätevää ja kaikkitietävää ohjekirjaa, joka kertoisi aina totuuden siitä, mikä on taidetta ja mikä ei.

Yksikin pieni muutos omissa elämäntavoissa vaikuttaa siihen, millä tavalla saamme nauttia luonnon luomasta taiteesta vielä tulevaisuudessakin. Kuten voimme nähdä, merkittäviä muutoksia on mahdollista saada aikaan yllättävän pienellä vaivalla!