Mitä drag show-esitykseen sitten käytännössä kuuluukaan ja mitä kaikkea drag-esitys voikaan pitää sisällään? Keskeisessä osassa on lip sync eli suomeksi käännettynä suoraan huulisynkkaus, joka on katsojalle varmasti tuttua ”RuPaul’s Drag Race”-menestyssarjasta, jonka tosi-TV-formaattiin perustuvassa ideassa on ”Huippumalli Haussa”-ohjelman konsepti: kilpailijat suorittavat erilaisia tehtäviä, haastavat itsensä ja kisaavat supertähden tittelistä voittaen huikeita palkintoja. ”RuPaul’s Drag Race”-sarjassa kokeneen drag queen-veteraani RuPaul:in johdolla menestyneet drag queenit kilpailevat drag queen-supertähden tittelistä ja tehtäviin kuuluu lopuksi kilpailijoiden pudotusvaiheessa juurikin huulisynkkausta sisällään pitävä haaste: tietyn kappaleen soidessa on huulisynkattava ja esiinnyttävä itsevarmasti, ikään kuin olisi laulava artisti itse esiintymässä suurelle yleisölleen. Huulisynkkaus onkin ehkä yksi tunnetuimmasta drag show-esityksen ohjelmanumeroista, joka on katsojien kestosuosikki.

Drag-esityksessä korostetaan aina ohjelmanumerosta riippumatta ajatusta olla rohkeasti sitä mitä on tai mitä haluaisi kokea olevansa esityksen ajan, unohtamalla kaikki estot ja keskittyä fiilistelemään ja pitämään hauskaa. Esitykseen voi sisältyä myös poliittisesti kantaaottavaa ja satiirista esitysnumeroa tai vaikkapa stereotyyppeihin, tyypillisesti sukupuolistereotypioihin kantaa ottavaa esiintymistä – vaikka onhan jo pelkästään dragissa esiintymistä omiaan rikkomaan perinteisiä sukupuolikäsityksiä ja pistämällä katsojat miettimään omia arvojaan ja kohtaamaan mahdolliset ennakkoluulonsa. Drag queenit kertovatkin usein pilke silmäkulmassaan, että tarkoituksena on usein saada heteronaiset ja homomiehet kyseenalaistamaan oma seksuaalinen suuntautumisensa, sillä drag queen-artistien vastapainoksi on olemassa myös drag king-artisteja, jotka ovat maskuliinisempaan rooliin eläytyviä naispuolisia artisteja.