Ukrainalaisen elokuvantekijä Oleg Sentsovin vankeustuomion kritisoimiseksi järjestetty performanssitaide-esitys Pussy Riot-aktivistiryhmän toimesta on jäänyt toisaalta hyvin selkeästi ja toisaalta varsin hämäräksi muistoksi perustajajäsen ja johtaja Maria Alyokhinan mieleen. Meillä ei ole yhtään muuta todistetta sosiaalisen median päivityksen lisäksi, hän kiteyttää Tampereen Työnväen Teatterin pihalla kesken esitysharjoituksen antaman haastattelun aikana. Todiste, jota hän tarkoittaa, liittyy ryhmän pidätykseen, jossa hänen lisäksi myös toinen Pussy Riotin jäsenistä pidätettiin, Alyokhinan aktivistikumppani Olga Borisova. Alyokhina sanoo, että heidät molemmat päästettiin silloin kuitenkin pian vapaiksi.

Esiintyessään vuonna 2017 Tampereen Työväen Teatterin tiloissa Burning Doors-esityksessä Alyokhina kertoi näytelmän taustatiedoista sen verran, että kyseessä on Burning Doors-nimeä kantava valkovenäläisen teatterin järjestämä esitys, se tunnetaan taiteilijoiden ilmaisunvapauden voimakkaana puolestapuhujana. Esityksessä käytetään voimakkaana ilmaisukeinoina esim. taiteilijoiden omaa, henkilökohtaista tietomateriaalia. Maria Alyokhinan keräämä aineisto on kuuluu myös siihen ryhmään, jonka kohtaloa esitys kuvaa Burning Doors-materiaalissa. Alyokhina esiintyi näytelmässä esittäen itseään ja Burning Doors-esitys sai ensi-iltansa Lontoossa, Yhdistyneessä Kuningaskunnassa. Teatterin perustajat olivat toimineet siellä pakolaisstatuksella järjestäessään esitystoimintaa ja kotimaassakin Valko-venäjällä toiminta pyritään pitämään esityksen suosiosta huolimatta melko matalalla profiililla. Teatteri toimii salaa ja mahdollisimman piilossa katseilta. Näytökset yms. ohjelma järjestetään katsojille tyypillisesti esim. autotalleissa ja koskaan niistä ei ilmoiteta etukäteen tai missä tarkalleen ne järjestetään välttääkseen viranomaisen puuttumista asiaan. Tieto esityksien esityspaikoista ja muista tarkoista ajankohdista ja yksityiskohdista leviää kulovalkean tavoin juoruina.

Pussy Riotin johtaja ja perustajajäsen Alyokhina on antanut lukuisia haastatteluja myös muualla Euroopassa. Berliinissä, Saksassa vuonna 2017 hän antoi haastattelun DW-lehdelle ennen kaikkea kertoakseen Riot Days-kiertueesta, omasta samannimisestä kirjastaan kuin myös vastaamassa kysymyksiin pelosta, venäläisen naisen käsityksestä feminismistä ja ottamalla kantaa nuorison kapinointiin ja tulevaisuuteen. “Venäjällä ei tunneta käsitettä demokraattiset vaalit”, hän kertoo DW-lehdelle. “Kaikki toivoni ja uskoni suuntaa tällä hetkellä valveutuneisiin siviileihin ja heidän ripeään vastarintaansa”, hän jatkaa. “Ihmisten pitäisi keksiä entistä luovempia keinoja kapinoidakseen valtiovaltaa vastaan. Mitä tapahtuu kaduilla on todellisuudessa totuudenmukaisempaa kuin mitä tilastot antavat meille mediassa ymmärtää.”