“Shitty Teen”-taidenäyttelystään vuonna 2016 kiitosta ja positiivista arvostelua kerännyt, Los-Angelesissa asuva kuvataiteilija Lindsey Way on toteuttanut seuraavan taidenäyttelynsä nimeltään “Ghosts For Sale“, joka oli esillä 7.6.2017-30.7.2016 30 South Galleryssa, Pasadenassa. Näyttely on tuttua Wayn tyyliä, dramaattista, hieman abstraktia ja väreillä leikittelevää kokonaisuutta, joka perustuu Wayn omaan elämään ikään kuin suoria otteita ja lainauksia päiväkirjasta, Wayn rankkaa nuoruutta ja menneisyyttä sivaltaen. Kuten aikaisempi “Shitty Teen”-näyttely, tämäkin on toteutettu yhteistyössä taiteilijaystävänsä kanssa, joka myös saapuu samalla aikavälillä esittelemään omia teoksiaan. Tällä kertaa kyseessä ei ollut goottiromanttisesta tyylistään tunnettu Jessicka Addams, vaan Frances Bean Cobain, edesmenneen muusikko Kurt Cobainin tyttärenäkin tunnettu kuvataiteilija. Way ja Cobain pitivät kumpikin omat teoksensa esillä samoissa tiloissa ja kertovatkin inspiroituneensa toisistaan, vaikka molempien taiteeseen kuuluukin vahvasti omien aikaisempien muistojen käsittely taiteen tekemisen terapeuttisten keinoja hyödyntäen.

Way kertoo, että “Ghosts For Sale”-näyttely kuvastaa myös hänen henkistä kasvuaan taiteilijana ja ihmisenä. Hän kertoo, että toisin kuin nuorempana, hän on onnistunut punk rock-asennetta ja feministisiä arvojaan hylkäämättä rauhoittumaan hieman ja huomaamaan kuinka paljon hän nauttiikaan perhe-elämästä. Way mainitseekin suurimmiksi inspiraation lähteiksi aviomiehensä ja tyttärensä.

“Ghosts For Sale” henkii jo nimensäkin puolesta uutta ajanjaksoa, täysin erilaista sellaista kuvataiteilija Wayn elämässä ja toimii samalla kannanottona: joskus ihmisen täytyykin muuttua.