Haastateltavamme drag-artisti Lola Vanilla kertoo opastavansa meikissä aina olemaan tarkkana juurikin varjostusten kanssa – tarkkaankin tehty varjostus voi pilata koko meikin, jos se on tehty korostamaan vääriä piirteitä kasvoissa, jolloin lopputulos ei ole halutulla tavalla naisellinen. “Älkää koskaan menkö lavalle ilman, että olette vetäneet edes jotain teidän poskiluun alle!”, hän tarkentaa. Varjostusten kanssa ei myöskään hänen mukaansa tarvitse säikähtää niiden tekemistä huomattavastikin tummemmiksi kuin muuta meikkipohjaa, sillä niiden kuuluukin erottua selkeästi. Poskipäiden kuuluu erottua terävinä, luoden illuusiota naisellisista kasvonpiirteistä. Myös nenää kannattaa kokeneen artistin mukaan varjostaa, mielellään myöskin hieman kapeammaksi, luoden myöskin sirosta, naisellisesta nenästä.

Meikkipohjan ollessa valmis on aika siirtyä silmämeikin tekoon ja tutustua paremmin miten drag queen-artistit onnistuvatkaan tekemään taidokkaan silmämeikin, joka näkyy esiintymissalissa takariviin asti. Lola Vanilla opastaa aluksi peittämällä kulmakarvat aineella, joka muistuttaa hieman teatteri- ja elokuvamaskeerauksessa käytettyä arpiliimaa. Kuulemma tämä auttaa saamaan silmämeikille lisää tilaa, jolloin silmät voidaan meikata näyttämään lähes kaksi kertaa todellista suuremmiksi. Täten myös kulmakarvojen linjan voi piirtää hieman ylemmäs ja tämä mahdollistaa meikkiin enemmän näyttävyyttä ja ryhdikkyyttä. Silmämeikin teko jatkuu geelin levittämisen jälkeen oikeaoppisesti ensin lisäämällä hieman valkoista väriä silmäkuopan ympärille, väriä säästämättä myös kulmakarvojen ylitse. Sen jälkeen piirretään päälle tummat kulmat, myöskin väriä säästämättä tuomaan meikkiin lisää dramaattisuutta.